Seçim Sonrası Altın Rekor Kırdı- Gram Altın Ne Kadar? 1 Nisan 2024

Altın, yeni rekorlara doğru hızla ilerlerken gram altın ne kadar?, ons altın, serbest piyasalarda altın fiyatları, güncel altın fiyatları yatırımcıların en çok merak ettiği sorular oluyor. İşten seçim sonrası serbest piyasalarda ve kapalıçarşıda güncel altın fiyatları;

Altın, yeni rekorlara doğru hızla ilerliyor. Gram altın, tarihi zirvesine ulaştı. Yatırımcılar, güvenli liman arayışıyla altına yönelirken, haftanın ilk gününde bu talep tavan yaptı.

Altının ons fiyatı 2265 dolara yükselirken, gram altın da 2362 TL seviyesine çıkarak rekor kırdı. Cuma günü ABD’de açıklanan çekirdek PCE enflasyon verileri, ABD Merkez Bankası Fed’in politikaları üzerinde etkili oldu. Fed Başkanı Jerome Powell, verilerin beklentileri karşıladığını belirterek faiz indirimi konusunda acele etmeyeceklerini söyledi. Bu açıklamalar, yatırımcıların beklentilerini şekillendirerek ons altının haftanın ilk gününde 2265 dolara çıkmasına neden oldu. Ons altının yükselişiyle birlikte gram altın fiyatı da 2362 TL’yi görerek zirveye tırmandı.

Serbest piyasada ise gram altının fiyatı 2476 TL’yi gördü. Kapalıçarşı’da ise çeyrek altının satış fiyatı 4276 TL’yi aşarak rekor seviyeye yükseldi. Tam altın ise 16702 TL’den alıcı buldu.

Bugün gram altın fiyatı ne kadar? 1 Nisan 2024 Pazartesi günü güncel altın fiyatları şu şekilde:

  • Gram altın fiyatı tarihi zirvesine ulaşarak 2362 TL seviyesine yükseldi.
  • Serbest piyasada ise gram altın 2476 TL seviyesini gördü.
  • Kapalıçarşı’da çeyrek altın ise rekor kırarak 4276 TL seviyesinden satıldı.
  • Tam altın ise 16702 TL’den alıcı buldu.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.