Avrupa’nın Savunma Sanayisine Yeni Yön

Türk savunma devleri Avrupa’yı hedefliyor.

Türk Savunma Sanayisinin Avrupa Pazarına Yönelik Genişleme Çalışmaları

Türk savunma sanayi, farklı ürün gruplarında ihracatını artırmak amacıyla hedef pazarlara yoğunlaşıyor. Genişleyen ürün yelpazesine sahip sektör, geleneksel pazarlar Asya, Afrika ve Körfez ülkelerindeki varlığını güçlendirmenin yanı sıra son dönemde Avrupa ülkelerine odaklandı.

Bu doğrultuda, ürün satışı, şirket satın almaları, şirket kurulumları ve ortak üretim gibi çeşitli girişimler gerçekleştiriliyor. Önde gelen ateşli silah üreticilerinden CANiK, Avrupa’daki büyüme yolculuğunda önemli adımlar atıyor.

CANiK’in Avrupa Çalışmaları

Geçtiğimiz yıl Birleşik Krallık merkezli AEI Systems’ı satın alan CANiK, Fransa’da yeni bir şirket kurarak yurt dışındaki üçüncü şubesini açtı. CANiK Europe, CANiK’in Avrupa’daki ilk şirketi olma özelliği taşıyor ve kıtadaki tüm satış ve pazarlama faaliyetlerinin koordinasyonundan sorumlu olacak.

Avrupa pazarında ilk beş üretici arasında yer alan CANiK, CANiK Europe’un çalışmalarıyla ilk üç sıraya yükselmeyi hedefliyor. CANiK, Avrupa’yı önemli bir pazar olarak görüyor ve buradaki iddiasını güçlendirmek için yeni şirketinden faydalanacak.

Fransa’nın Seçilme Nedeni

Fransa’nın CANiK için bir şirket kurma yeri olarak seçilmesinde, pazar büyüklüğü, CANiK’in güçlü olduğu ülkelerden biri olması ve ülkede yerli bir tabanca markasının bulunmaması etkili oldu.

Buna ek olarak, CANiK, Avrupa’da iki stratejik lokasyonda daha lojistik üsleri kuracak. Böylece, toplamda üç lojistik üsle Avrupa operasyonları yönetilecek.

Bu yatırımlar, pazarı daha iyi anlamaya, hızlı tepki vermeye ve piyasada derinlemesine bir penetrasyon sağlamaya olanak sağlayacak. CANiK ayrıca, tüm distribütörlere ihtiyaç duydukları desteği sunmaya devam edecek.

CANiK, pazar gelişmelerini göz önünde bulundurarak, ihtiyaç halinde yeni şirket kurulumlarını gündemine alacak.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.