MicroStrategy’den Bitcoin’e Büyük Yatırım

MicroStrategy, 821,7 milyon dolarlık bir yatırımla Bitcoin varlığını artırarak kripto para arenasında güçlü bir pozisyon elde etti.

MicroStrategy son 12.000 Bitcoin için 821,7 milyon dolar harcayarak kripto varlıklarını daha da artırdı. Bu satın alma, şirketin kripto para birimi stratejisindeki en büyük ikinci hamle oldu, neredeyse dört yıl önce başladıkları alımlardan bu yana.

MicroStrategy’nin toplam Bitcoin varlığı şimdi yaklaşık 205.000 tokenı aşarak 14 milyar doların üzerine çıktı. Şirketin Virginia merkezli Tysons Corner’daki dosyaya göre, 26 Şubat ile 10 Mart tarihleri ​​arasında gerçekleşen bu satın alım işlemleriyle ilgili bilgilere göre, Bitcoin’ler satın alındı. Bu satın alımların çoğu, 8 Mart’ta tamamlanan özel bir satışta elde edilen gelirlerle gerçekleştirildi.

MicroStrategy’nin kurucu ortağı ve başkanı Michael Saylor, enflasyondan korunmak ve nakit alternatifleri arayışıyla 2020 yılında Bitcoin almaya başladı. Şirket, 2024’ün ilk üç ayında zaten 1 milyar doların üzerinde Bitcoin satın aldı, bu da geçen yılki toplam alımlarının yarısından fazlasını oluşturuyor. Saylor’ın başlangıcından bu yana yaptığı alımlarla kripto para biriminin değeri yaklaşık %675 arttı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.