Akkök Holding CEO’su İhsan Gökşin Durusoy, Halka Arz Planlarını Değerlendiriyor

Akkök Holding’in CEO’su İhsan Gökşin Durusoy, şirketin daha fazla iştirakini halka arz etme planlarını değerlendirdiğini açıkladı.

Daha Fazla İştirak Halka Arz Edilebilir

Akkök Holding CEO’su İhsan Gökşin Durusoy, düzenlediği basın toplantısında Akkök Holding’in daha fazla şirketini halka arz etmeyi düşündüğünü açıkladı. Hangi iştiraklerin halka arz edileceğine dair detay vermedi ancak şirketin şu anda Borsa İstanbul’da işlem gören iştiraklerinin Aksa Akrilik, Akenerji, Akis Gayrimenkul ve Akmerkez olduğunu belirtti. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, grup, 2023 sonunda Akenerji’nin borçlarını azalttıktan sonra bu eğilimi sürdürmek istiyor.

İştirakler ve Faaliyet Alanları

Akkök Holding’in iştirakleri arasında Aksa ve Dow Chemical ortaklığındaki karbon elyaf üreticisi DowAksa, Akkim ve Ford Otosan ile yürütülen ortak Ar-Ge projesi kapsamında hidrojen tankları üretimi için malzeme tedariki sağlayan Epsilon gibi önemli şirketler bulunuyor.

Akkök Holding, ileri malzeme teknolojileri alanındaki girişimleri desteklemek amacıyla Akkök’un 17 milyon dolar katkıda bulunduğu 20 milyon dolarlık bir girişim sermayesi fonu olan Akkök Next ve girişim sermayesi fonu 212 Next’i kurdu. Şirket, bu yıl gelirini neredeyse yatay tutarak 4 milyar doların üzerine çıkarmayı ve 340 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor. Durusoy, bu yatırım rakamının potansiyel organik veya inorganik büyüme projelerini içermediğini ve 2025 yılında Epsilon ve Aksa tesislerindeki projelerin tamamlanmasıyla çok daha yüksek bir gelir beklediklerini belirtti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.