Avro Bölgesi İşsizliği Mart Ayında Beklentileri Aşarak Sabit Kaldı

Avro Bölgesi’nde işsizlik martta %6,5’e düştü.

Avrupa Birliği İşsizlik Verileri

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi’nin Mart ayı işsizlik verilerini açıkladı.

AB İşsizlik Oranı

Şubat ayındaki %6,1 seviyesinden Mart ayında %6’ya gerileyen AB’deki mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı, bir önceki yılın aynı dönemindeki %6 seviyesinin altında kaldı.

Avro Bölgesi İşsizlik Oranı

Avro Bölgesi’ndeki işsizlik oranı Şubat ayındaki %6,5 seviyesinde sabit kalarak geçen yılın Mart ayındaki %6,6 seviyesine yakın seyretti.

Üye Ülkelerdeki İşsizlik Oranları

Mart ayında AB üye ülkeleri arasında;

  • İspanya: %11,7
  • Yunanistan: %10,2
  • İsveç: %8,3
  • Finlandiya: %7,8
  • Fransa: %7,3
  • İtalya: %7,2

İşsiz Sayısı

AB’de Mart ayındaki işsiz sayısı 13 milyon 258 bin olarak hesaplandı. Bu toplamın 11 milyon 87 bini Avro Bölgesi’nde yer aldı.

Genç İşsizlik

AB’de 25 yaş altı genç işsiz sayısı Mart ayında 2 milyon 858 bin, Avro Bölgesi’nde ise 2 milyon 259 bin olarak belirlendi. AB’de genç işsizlik oranı %14,6, Avro Bölgesi’nde ise %14,1 olarak gerçekleşti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.