Tesla’nın Hisseleri Neden Düşüyor?

Tesla’nın ilk çeyrekteki teslimatları, pandemiden bu yana ilk kez yıllık düşüş yaşadı.

Tesla’nın İlk Çeyrekteki Teslimatları ve Hisselerindeki Düşüş

Tesla’nın ilk çeyrekteki teslimatları, pandemiden bu yana ilk kez yıllık düşüş yaşadı. Şirketin araç üretim ve teslimat sayıları, 2024’ün ilk çeyreğinde beklenenin altında kaldı. Dünya çapında önde gelen elektrikli araç üreticisi olan Tesla, açıklanan verilere göre beklentilerin gerisinde kaldı.

İlk çeyrekte Tesla, 386 bin 810 araç teslim etti. Bloomberg’in anketine göre beklenti ise 449 bin 80 adetti. Bu durum, önceki yıla göre yüzde 8,5’lik bir düşüşü işaret ediyor ve pandemi sonrası ilk kez bir çeyrekte yıllık bazda gerileme yaşandı.

Tesla’nın hisseleri, açıklanan teslimat verilerinin ardından sert bir düşüş yaşadı ve yüzde 7’nin üzerinde değer kaybetti.

Tesla’nın Üretim Verileri ve Model Performansı

Üretim verileri de piyasa beklentilerinin altında kaldı. Şirket, ilk çeyrekte 433 bin 731 araç üretti. Piyasa beklentisi ise 452 bin 976 idi.

Model 3 ve Model Y araçlardan teslim edilen adetler de beklentilerin altında kaldı. İlk çeyrekte 369 bin 783 araç teslim edildi, bu da geçen yıla göre yüzde 10’luk bir azalmayı temsil ediyor. Beklenti ise 426 bin 940 araç teslim edilmesiydi.

Bu gelişmelerin ardından Tesla’nın ABD borsalarında işlem gören hisseleri yüzde 6,5 düştü. Elon Musk’ın CEO’su olduğu şirket, beklenen performansın altında kalarak yatırımcıları endişelendirdi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.