Türk Hava Yolları’nın (THY) Alt Markası ‘AJet’ Ankara’dan İstanbul’a İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

AJet, THY’nin yeni tarifeli markası ilk uçuşunu Esenboğa’dan Sabiha Gökçen’e gerçekleştirdi.

AJet, Ankara’yı Dünyaya Bağlayan Yeni Kapı

Ankara’daki bir otelde, AJet’in ilk uçuşu dolayısıyla iftar yemeği ve tanıtım etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan THY ve AJet Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, AJet’in hedeflerini ve Ankara turizmine katkısını anlattı.

THY’nin Başarısı ve AJet’in Hedefleri:

THY’nin dünyanın en değerli sekizinci ve bağlantı noktası sayısı bakımından ikinci hava yolu şirketi olduğunu belirten Bolat, AJet’in 2024 yılında 104 uçakla 24 milyon yolcuyu taşımayı ve 1,8 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediğini söyledi. 2028 yılına gelindiğinde ise uçak sayısı 200’e, gelir ise 4,1 milyar dolara çıkarılması planlanıyor.

Ankara’nın Turizm Potansiyelinin Artırılması:

Bolat, AJet’in Ankara’yı dünyaya açan bir kapı olacağını vurgulayarak, 2024 yılında 22 ülke 31 şehre 1137 frekansla bağlantı sağlanacağını belirtti. 2028 yılında bu sayının 34 ülke 52 şehre çıkması hedefleniyor. AJet, Ankara’ya gelecek turist sayısını beş yıl içinde kademeli olarak beş milyona yükseltmeyi planlıyor.

Sağlık Turizmi ve Eğitim Alanındaki Yatırımlar:

Ankara’da yetkilendirilmiş sağlık hizmeti veren tesis sayısının 446 olmasına rağmen, sağlık turizmi için gelen turist sayısının düşük olduğunu ifade eden Bolat, AJet olarak yurt dışında sağlık hizmeti almak için Ankara’ya gelecek kişiler için özel paketler sunulacağını söyledi. Ayrıca, Ankara’ya yurt dışından gelecek öğrenci sayısının artırılması için de çalışmalar yapılacak.

Türk Dizilerinin Ankara Tanıtımında Kullanılması:

Bolat, Ankara’yı tanıtmak için Türk dizilerinden faydalanılacağını belirterek, “Ankara’da 2028 yılında beş milyon turist ve beş milyar dolar gelir getirmek üzere programlar yapacağız. AJet olarak, ülkemizin üçüncü büyük turizm kenti olması için Ankara’ya yatırım yapacak ve buradaki paydaşlarımızla çalışacağız.” dedi.

AJet Genel Müdürünün Konuşması:

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, AJet’in sadece adını değil, aynı zamanda misyonunu da değiştirdiğini vurguladı. THY’nin mirası üzerine inşa edilen AJet’in, müşteri odaklı ve yenilikçi bir marka olarak havacılık sektöründe önemli bir rol oynayacağını söyledi. Sarp, 6 ay gibi kısa bir sürede 104 uçaklık bir havayolu kurmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Ankara Valisinin Göbek Adı Önerisi:

Ankara Valisi Vasip Şahin, AJet’in “Ankarajet” adıyla bir göbek adına ihtiyacı olduğunu söyledi.

İlk Tanıtım Uçuşu:

Etkinliğin ardından, Ankara Esenboğa Havalimanı apronunda bekleyen AJet uçağı önünde kurdele kesildi. VF2025 sefer sayılı uçuş, 23.10’da başladı ve 23.55’te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.