Çin’de iPhone Satışları Şubat Ayında %33 Düştü, Analistler Yıl Boyunca Düşüşün Devamını Bekliyor

Çin’de iPhone satışları önemli bir düşüş yaşadı.

Çin’de iPhone satışları önemli bir düşüş yaşadı, Şubat ayında önceki yıla göre %33 azalarak 2 ay üst üste geriledi. Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi’nin verilerine göre, geçen ay uluslararası markaların toplam akıllı telefon satışları yalnızca 2,4 milyon adet oldu ve Apple bu düşüşe rağmen en büyük payı elde etti.

Ocak ayında 5,5 milyon adetlik satış performansı gösteren Apple, Çin’deki premium akıllı telefonlar pazarında Huawei’in güçlü rekabetiyle karşı karşıya. Huawei’in son telefon modelleri, Apple’ın pazar payının azalmasında etkili oldu. Bu yılın ilk 6 haftasında Apple’ın satışları %24 gerilemişti.

Çin’deki toplam akıllı telefon pazarı Şubat ayında neredeyse üçte bir oranında küçülerek, tüketicilerin lüks ürün tüketimine karşı isteksiz olduklarını gösterdi.

Analizlere göre, iPhone satışlarındaki düşüşün yılın geri kalanında devam etmesi bekleniyor. Jefferies’ten Edison Lee liderliğindeki analistler, bu yılın iPhone satışlarında %20’den fazla düşüş olacağını ve pazardaki kayıplara öncülük edeceğini tahmin ediyorlar.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.