Coinbase İşlem Yoğunluğu Teknik Çöküşe Neden Oluyor

Coinbase, Bitcoin’in 60 bin $’a fırlamasıyla aşırı işlem trafiği altında çöktü.

Coinbase Hesaplarında Sorunlar Yaşanıyor

Coinbase’den yapılan açıklamada, kullanıcıların hesap bakiyelerinin sıfır olarak görünebileceği ve alım satım işlemlerinde hatalar yaşanabileceği belirtildi. Durumun farkında olunduğu vurgulanan açıklamada, sorunun araştırıldığı ve kısa sürede bilgilendirme yapılacağı ifade edildi. Açıklamada ayrıca “Varlıklarınız güvendedir” ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, müşteri ticaretinde iyileşme görülse de artan trafik nedeniyle bazı müşterilerin giriş yapma, gönderme, alma ve bazı ödeme yöntemlerini kullanma konusunda hala sorunlar yaşayabileceği kaydedildi.

Coinbase CEO’sundan Özür

Coinbase Üst Yöneticisi (CEO) Brian Armstrong, yaptığı sosyal medya paylaşımında “Trafikte büyük bir artışla karşı karşıyayız ve karşılaştığınız sorunlar için özür dileriz” dedi. Armstrong, ekibin sorunu çözmek için çalıştığını ifade etti.

Bitcoin Fiyatı Rekor Kırdı

Bitcoin’in fiyatı, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin devam etmesiyle 60 bin doların üzerine çıkarak Kasım 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Analiz şirketi Coinmarketcap’in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 4,9 artarak 2 trilyon 250 milyar dolara yükseldi. En büyük kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı TSİ 22.16 itibarıyla son 24 saatte yaklaşık yüzde 8 artarak 61 bin 300 doların üzerine çıktı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.