Bitcoin Madencileri Gelir Düşüşüne Karşı Önlem Alıyor

Bitcoin madencileri, Nisan ayındaki ödül yarılanması öncesinde beklenen gelir düşüşüne karşı önlem alıyorlar. Satılmamış Bitcoin Miktarı Azalıyor CryptoQuant verilerine göre, madencilerin satılmamış Bitcoin miktarı 2024 yılının başından itibaren azalarak 1.8…

Bitcoin madencileri, Nisan ayındaki ödül yarılanması öncesinde beklenen gelir düşüşüne karşı önlem alıyorlar.

Satılmamış Bitcoin Miktarı Azalıyor

CryptoQuant verilerine göre, madencilerin satılmamış Bitcoin miktarı 2024 yılının başından itibaren azalarak 1.8 milyon seviyesine geriledi.

Analizler Madencilerin Varlıklarını Sattığını Gösteriyor

Analistler, madencilerin kripto varlıklarını satışa çıkardıklarını belirtiyorlar. VanEck’in dijital varlık araştırma birimi başkanı Matthew Sigel, madencilerin büyüme yatırımlarını finanse etmek için kripto varlıklarını sattığını ifade ediyor.

Ödül Yarılanması ve Gelir Azalması

Her dört yılda bir gerçekleşen ödül yarılanması, madencilerin Bitcoin gelirlerinin azalmasına neden oluyor. Önümüzdeki yarılanmada ödüllerin blok başına 6.25 jetondan 3.125 jetona düşmesi bekleniyor.

Borsalara Bitcoin Taşıma ve Fiyat Baskısı

ETF onaylarından bu yana madenci cüzdanlarından borsalara net 3,617 Bitcoin taşındı. Bu satışlar, Bitcoin fiyatını baskı altına alıyor, özellikle de Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasından bu yana.

Madencilerin Satışları ve Küçük Şirketlerin Durumu

Kripto borsası Bitfinex’e göre, madenciler daha verimli teçhizatlar almak için ellerindeki Bitcoin’i satıyor gibi görünüyor. Kazançtaki azalma küçük madencilik faaliyetlerini etkileyebilir, küçük şirketlerin oyun dışı kalmasına neden olabilir.

Büyük Şirketlerin Stratejisi

Sermaye piyasalarına daha az erişimi olan küçük madencilik şirketleri Bitcoin’lerini satarak gelir elde ederken, büyük firmalar nakit rezervlerini kullanarak ve farklı finansman kaynakları oluşturarak ayakta kalmaya çalışıyorlar.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.