Turkcell’den Çin’e Dev İşbirliği Adımı: Kalkınma Bankası’yla Protokol İmzaladı

Turkcell, CDB ile 10 yıllık 300 milyon avroluk kredi protokollerini imzaladı.

Turkcell, Altyapı Ürünleri İçin CDB’den 300 Milyon Avro Finansman Sağladı

Turkcell, Çin Kalkınma Bankası (CDB) ile 10 yıl vadeli, 300 milyon avro karşılığı Çin Yuanı (RMB) tutarında bir finansman anlaşması için ön protokol imzaladı.

Bu finansman anlaşması kapsamında Turkcell, telekom ekipman alımlarında kullanılabilecek avro karşılığı Çin Yuanı (RMB) ile borçlanabilecek.

Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kamil Kalyon, imzalanan ön protokole ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Sabit faiz oranı yıllık yüzde 4,98 olan bu ön protokol, altyapı ürünlerimizin finansmanını kapsamaktadır. Likidite yönetiminde finansman-kaynak çeşitlendirerek ve vadeyi uzatarak hem Türkiye hem de Turkcell’e duyulan güveni göstermektedir.”

CDB Shenzhen Şubesi Genel Müdür Yardımcısı Jia Chenliang ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu kredi, CDB ile Turkcell arasındaki uzun vadeli stratejik işbirliğimizin başlangıcını işaret ediyor. Bu finansman, Türkiye telekomünikasyon sektörünün ilk uzun vadeli salt Çin Yuanı finansmanıdır.”

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.