BDDK, DenizBank’ın Satın Alınmasıyla İlişkili Üç Bankaya Faaliyet İzni Verdi

BDDK, Marin Yatırım, Aytemiz Yatırım ve Adil Katılım’a izin verdi.

BDDK 3 Yeni Banka Kurulmasına İzin Verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarıyla 3 yeni bankanın kurulmasına izin verdi.

Kararlar kapsamında BDDK, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 7. ve 8. maddeleri doğrultusunda yaptığı inceleme ve değerlendirme sonucunda:

– Kurucu ortaklar Mehmet Koç, Sefa Koç, Noman Tekin, Meltem Süloğlu ve Yavuz Duranoğlu tarafından 1 milyar 500 milyon TL sermayeli “Marin Yatırım Bankası AŞ” adında bir kalkınma ve yatırım bankası kurulmasına izin verdi.

– Kurucu ortaklar Aytemiz Finansal Hizmetler AŞ, İsmail Aytemiz, Hüseyin Aytemiz, Ahmet Aytemiz ve Kerem Aytemiz tarafından 1 milyar 500 milyon TL sermayeli “Aytemiz Yatırım Bankası AŞ” adında bir kalkınma ve yatırım bankasının kurulmasına izin verdi.

Ayrıca BDDK, yine 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 7. ve 8. maddeleri doğrultusunda yaptığı inceleme ve değerlendirme neticesinde:

– Dijital Banka Yönetmeliği’nde belirtilen faaliyet esaslarına uygun olarak faaliyet göstermek ve faaliyet izni başvurusunu bu çerçevede yapmak üzere, kurucu ortaklar Ali Emre Ballı, Murat Yönaç, Özberk Çetinkaya, Ali Paslı ve Fahri Akcan tarafından Türkiye’de 3 milyar TL kuruluş sermayeli “Adil Katılım Bankası AŞ” adında bir dijital katılım bankası kurulmasına izin verdi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.