AstraZeneca’dan Singapur’da Büyük Yatırım

AstraZeneca, Singapur’da 1,5 milyar dolarlık bir kanser ilacı üretim tesisi kurma planını duyurdu.

Kanser İlacı Üretim Tesisi Kuruluyor

AstraZeneca, Singapur’da 1,5 milyar dolarlık bir kanser ilacı üretim tesisi kurma planını duyurdu. İngiliz ve İsveç ortaklığındaki ilaç devi, bu tesiste antikor-ilaç konjugatları (ADC’ler) ve hedefe yönelik kanser tedavileri üretecek. Bu tesis, AstraZeneca’nın ilk uçtan uca ADC üretim tesisi olacak ve Singapur Ekonomik Kalkınma Kurulu tarafından desteklenecek.

Üretim Sürecinin Detayları

ADC’lerin üretimi, antikorların üretimi, kemoterapi ilaçlarının ve bağlayıcılarının sentezlenmesi, bu bileşenlerin birleştirilmesi ve son olarak tamamlanmış ADC ürününün doldurulması gibi birçok aşamayı içerir. AstraZeneca şu anda klinikte tamamen sahip olduğu altı ADC ve klinik öncesi geliştirme aşamasında olan birçok ADC içeren geniş bir portföye sahip.

İnşaat ve Faaliyet Takvimi

AstraZeneca, tesisin inşaatına 2024 yılı sonunda başlamayı ve tesisin 2029 yılında faaliyete geçmesini bekliyor.

CEO Pascal Soriot’un Açıklamaları

AstraZeneca CEO’su Pascal Soriot, “Karmaşık üretim konusundaki mükemmellik itibarı nedeniyle Singapur, yatırım için dünyanın en cazip ülkelerinden biri. AstraZeneca olarak 1,5 milyar dolarlık ADC üretim tesisimizi burada kurmaktan büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.