Lila Kağıt, Doğu’nun İlk Endüstriyel Kağıt Fabrikası İçin 3 Milyar Lira Yatırım Yaptı

Kağıt devi Lila, Erzurum’da 3 milyar liralık yeni tesis kuruyor.

Lila Kağıt, Erzurum’da Yeni Tesisiyle Sektöre Liderlik Ediyor

Dünya genelinde 80’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Lila Kağıt, 271 bin ton üretim kapasitesiyle temizlik kağıdı sektöründe öne çıkıyor. Erzurum’da kurulan yeni tesisiyle şirket, Avrupa ve Ortadoğu liderliğini pekiştiriyor.

Erzurum’a Değer Katan Tesis

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Lila Kağıt tesisi, yıllık 35 bin ton kağıt üretimi hedefliyor. 3 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen projede, 500 kişiye istihdam sağlanması planlanıyor.

Başarıya Adanmışlık

Lila Kağıt Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü, tesisin Erzurum için önemli bir adım olduğunu belirterek, “Halka arz gelirleriyle yatırımlarımızı hızla hayata geçirme sözümüzü veriyoruz. Bugün, bu tesisin temelini atarak sözümüzü tutuyoruz” dedi.

Vizyoner Bir Bakış Açısı

Orhan Öğücü, “1984 yılında Ergene’de sanayileşme yolunda ilk adımımızı attık. Aynı vizyonla Erzurum’da bu tesisimizin temelini atıyoruz. Bu fabrika, sadece beton ve çelikten ibaret olmayacak. Her ürünümüz, emeğimizin ve vizyonumuzun bir yansıması olacak” diye konuştu.

İhracat Gücü

Genel Müdür Alp Öğücü, tesisin konumunun ihracat fırsatları doğuracağına inanıyor. “Erzurum’un Gürcistan, Azerbaycan ve Irak gibi komşu ülkelere yakınlığı, tesisin bir ihracat üssü olmasını sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Bölgeye Katkı

Öğücü, yatırımın bölge lojistiğine de katkı sağlayacağını belirterek, “2025’in ilk çeyreğinde ilk aşamanın, 2027’nin ilk çeyreğinde ise kağıt tesisinin devreye girmesini hedefliyoruz” dedi. Ayrıca tesisin yaklaşık 500 kişiye istihdam yaratması bekleniyor.

Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve diğer yetkililer katıldı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.