Silivri ve Tuz Gölü’ndeki Depolama Tesisleri Yeşile Dönüyor

Silivri ve Tuz Gölü depolama tesisleri, Avrupa’da çevresel ve yenilenebilir enerjiyle öne çıkan örnek tesisler.

Türkiye’nin Enerji Güvenliğinde Örnek Tesisler: Silivri ve Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Silivri ve Tuz Gölü’ndeki doğal gaz depolama tesislerinin, enerjisini yenilenebilir kaynaklardan karşılamasıyla Avrupa’da örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Yenilenebilir Enerjiyle Arttırılan Kapasite

Bakan Bayraktar, “Bu yıl yapacağımız ilave yatırımlarla yenilenebilir enerji kaynaklarından (RES ve GES) kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin Enerji Güvenliği için Kilit Rol

Silivri ve Tuz Gölü’ndeki depolama tesisleri, Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliğinde hayati bir rol oynamaktadır.

Çevre Dostu Özellikler

Söz konusu tesisler, çevreci uygulamalarıyla öne çıkmaktadır. Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi, 4,2 MW gücünde bir RES ile kendi ihtiyacını karşılamaktadır. İlave 4,2 MW gücünde bir RES projesi de yıl sonunda tamamlanacaktır.

Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisi ise 3 MW gücündeki GES ile ihtiyacını karşılamaktadır. 30 MW gücünde yeni bir GES projesine de başlanmıştır. Bu yatırımla GES kapasitesi 33 MW’a yükselecektir.

Kapasite Artışı Hedefi

BOTAŞ’a ait tesislerin 2028’de toplam 12 milyar metreküp depolama kapasitesine ulaştırılması hedeflenmektedir.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.