Bakan Bolat, Macaristan ile Ticareti Artırma Sözü Verdi

Türkiye-Macaristan ticari bağlarını güçlendirmek için köklü bağlardan ve ekonomik ilişkilerden yararlanılacak.

Ticaret Bakanı Bolat, Macar Bakan Szijjarto ile Görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, OECD Bakanlar Toplantısı’nın ardından Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile görüştüğünü bildirdi.

Görüşmede, güçlü tarihi ve kültürel bağları ve köklü ekonomik ilişkileri olan iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin daha da güçlendirileceği vurgulandı.

Bakan Bolat, 2023 yılında 4 milyar doları aşan ticaret hacminin 2024’te artmaya devam etmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Ayrıca, Macaristan’ın 1 Temmuz 2024’te devralacağı AB Dönem Başkanlığı ile işbirliği ve ikili ticaret için yeni alanların değerlendirildiğini ifade etti.

Bolat, OECD Bakanlar Toplantısı’nın “Güçlü Ekonomik Büyümeyi Hızlandırmak İçin Serbest Ticaretin ve Yatırımın Teşvik Edilmesi: Kurallara Dayalı, Serbest ve Adil Bir Uluslararası Ekonomik Düzen” temalı oturumuna katıldığını da belirtti.

Bakanlık, iklim değişikliği, tedarik zinciri aksaklıkları ve haksız ticaret uygulamalarına karşı güçlü ve işleyen kurallara dayalı bir ekonomik düzene ihtiyacın olduğunu vurguladıklarını ifade etti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.