Türkiye, Yenilenen Renault Duster’ın Dünya Prömiyerine Ev Sahipliği Yaptı

Oyak ve Renault’dan 400M €’luk yatırımla Türkiye’nin otomotiv sektörü güçleniyor.

Yeni Renault Duster: Türkiye’nin Dünyaya Uzanan SUV’si

MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Türkiye’nin Duster’ı Yeni Renault Duster” sloganıyla lanse edilen yeni aracın tanıtımında heyecanını dile getirdi. “Oyak Renault’nun 400 milyon avroluk yatırımı, Renault’nun ve Türkiye’nin küresel konumunu güçlendirecek” diyen Çağdaş, İstanbul’da yapılan ilk tanıtımın ardından Duster’ın Türkiye’den dünyaya yayılacağını vurguladı.

Uluslararası Oyun Planı’nın İlk Adımı

Çağdaş, yeni Duster’ın, 2027 yılına kadar Bursa Oyak Renault Fabrikaları’nda üretilecek 4 yeni Renault modelinden ilki olduğunu hatırlattı. “Renault Uluslararası Oyun Planı 2027 kapsamında Türkiye’nin bir ihracat merkezi haline gelmesi hedefleniyor” diyen Çağdaş, Duster’ın bu plana önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Bursa’daki Endüstriyel Mükemmellik

Renault Türkiye CEO’su Jan Ptacek, yeni Duster’ın Bursa’daki Oyak Renault fabrikasında üretilmesinin gurur kaynağı olduğunu belirtti. “Uluslararası Oyun Planı’nın ilk adımı olan Duster, marka bilinirliğimizi artıracak, SUV pazarındaki payımızı genişletecek ve elektrifikasyon stratejimize destek verecek” diyen Ptacek, Bursa fabrikasının Avrupa ve ötesine yönelik bir ihracat merkezine dönüşeceğini vurguladı.

Modern ve Ekonomik Bir Kullanım Deneyimi

Renault Uluslararası Pazarlar Ürün Direktörü Juan-Camilo Velez Martinez, yeni Renault Duster’ın CMF-B platformu sayesinde enerjik güç aktarma organlarına ve yüksek teknolojili multimedya donanımlarına sahip olacağını belirtti. E-Tech tam hibrit güç aktarma sistemi ile modern ve ekonomik bir kullanım sunan Duster, openR 10.1” multimedya dokunmatik ekranı üzerinden düzenli güncellemelere erişim imkanı sağlıyor.

Güçlü Tasarım, Çeşitli Motor Seçenekleri

Renault imzalı ön ızgarasıyla güçlü bir tasarım sergileyen yeni Renault Duster, farklı gereksinimlere yanıt veren iki veya dört çekişli motor seçenekleriyle yollarda olacak. Mayıs ayının sonunda ön siparişe açılacak olan Duster, 2024 yazında kullanıcılarla buluşacak.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.