ABD, Micron’a Çip Üretimini Güçlendirmek için 6,14 Milyar Dolar Aktarıyor

ABD, Micron’un yerli çip üretimine 6,1 milyar dolar destek verecek.

Beyaz Saray’ın Açıklaması

ABD Ticaret Bakanlığı, CHIPS ve Bilim Yasası kapsamında, New York’ta iki ve Idaho’da bir çip fabrikası inşa etmek için Micron ile ön anlaşma imzaladı.

Finansman ve İşgücü

Anlaşma, Micron’un projeye 6,14 milyar dolara kadar doğrudan finansman sağlayacağını öngörüyor. Bu fonlar, Micron’un 20.000’den fazla doğrudan istihdam yaratmasına yardımcı olacak.

Diğer Yarıiletken Yatırımları

Geçtiğimiz aylarda ABD hükümeti, CHIPS Yasası kapsamında diğer yarıiletken şirketlerine de önemli yatırımlar yaptı:

  • Tayvan merkezli yarıiletken şirketi TSMC’ye 6,6 milyar dolara kadar doğrudan finansman ve 5 milyar dolara kadar kredi
  • Güney Koreli elektronik şirketi Samsung’a Texas’taki çip üretimi yatırımı için 6,4 milyar dolara kadar doğrudan finansman
  • Intel’e yerel çip üretim tesisleri için 8,5 milyar dolarlık hibe ve 11 milyar dolarlık kredi
  • Global Foundries, Microchip Technology ve BAE Systems’e yarıiletken üretimini artırmak için destek

ABD’nin Hedefi

ABD hükümetinin bu yatırımları, ülkede yarıiletken üretimini artırmayı ve tedarik zincirlerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Beyaz Saray, CHIPS ve Bilim Yasasının Amerika Birleşik Devletleri’ni yarıiletkenler alanında dünya lideri yapmaya yardımcı olacağına inanıyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.