Borsa Kuvvetli Açılışla Zirveye Tırmanıyor

BIST 100, %0,74 artışla 9.716,25 puandan açılış yaptı.

Borsa İstanbul’un Açılışı Pozitif Oldu

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 71,23 puan ve yüzde 0,74 değer kazanarak 9.716,25 puana yükseldi. Bankacılık ve holding endeksleri de sırasıyla yüzde 1,01 ve 0,28 arttı.

En çok kazandıran sektör endeksi, yüzde 1,84 ile finansal kiralama faktöring olurken, en çok kaybeden sektör endeksi, yüzde 5,30 ile spor oldu.

Borsa İstanbul’da Dalgalı Seyir

Pazartesi günü dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,50 değer kaybıyla 9.645,02 puanla tamamladı.

Küresel Piyasalar ve ABD Merkez Bankası

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi zamanlamasına ilişkin belirsizliğe rağmen, teknoloji hisseleri öncülüğünde pozitif bir seyir gözlemlediklerini belirtiyorlar. Bugün gözler, IBM, Boeing ve Meta gibi büyük şirketlerin bilançolarına çevrilecek.

Türkiye’ye Yatırımcı İlginin Arttığı Belirtildi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ziyaretinde yaptığı temaslara ilişkin açıklamalarda, ABD’de yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin büyük olduğuna vurgu yaptı.

Bugünün Verileri

Analistler, bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı, reel kesim güven endeksi, kısa vadeli dış borç istatistikleri ve konut fiyat endeksinin; yurt dışında ise Almanya’da Ifo iş dünyası güven endeksi ile ABD’de dayanıklı mal siparişleri verilerinin takip edileceğini ifade ediyorlar.

Teknik Destek ve Direnç Seviyeleri

Teknik açıdan, BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.900 seviyelerinin direnç, 9.600 ve 9.500 puanın ise destek konumunda olduğu belirtiliyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.