IMF Türkiye’nin Reform Programına Destek Verdi

IMF Türkiye reformlarını destekliyor ancak şu anda herhangi bir mali program görüşmesi yapılmıyor.

IMF-Dünya Bankası’nın Avrupa Ekonomilerine İlişkin Basın Toplantısı

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları’nda düzenlenen basın toplantısında Avrupa bölgesi ekonomileri ele alındı.

Türkiye ekonomisi hakkında sorulan soruya yanıt veren IMF’nin Avrupa Bölgesi Direktörü Andrea Kammer, geçen yılın ortalarında Türkiye’nin parasal ve mali politikalarda sıkılaşma uyguladığını belirtti.

Kammer, bu önlemlerle kırılganlıkların azaldığını belirtirken, dezenflasyonun zaman alacağını vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü söyleyen Kammer, Şimşek’in reformların uzun vadeli bir program olduğunun altını çizdiğini ve bu programın devam ettirileceğini ifade ettiğini aktardı.

Reform programının kırılganlığı azaltması, enflasyonu düşürmesi ve yatırım ortamını iyileştirmesi hedefleniyor. Böylece Türkiye’de büyüme modelinde bir dönüşüm ve yeniden dengeleme bekleniyor.

Türkiye’nin yeni bir IMF programına ihtiyacı olup olmadığı sorusuna Kammer, öncelikle reform programının desteklendiğini ve Türkiye’ye mevcut ekibin programını sürdürmesini tavsiye ettiklerini belirtti. Türkiye’yi desteklemek amacıyla herhangi bir IMF programı tartışması bulunmadığını da ekledi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.