SKD Türkiye Genel Kurulu: Sürdürülebilirlik ve Yapay Zeka Gündemde

İş Dünyası ve Sürdürülebilirlik Derneği, 10. kurulunda “İnovasyon ve Yapay Zeka ile Sürdürülebilirlik”i masaya yatırdı.

SKD Türkiye’de Ediz Günsel Başkan Seçildi

Özel sektör temsilcilerinin 2004’te kurduğu Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Türkiye (SKD Türkiye), 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasında SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, iklim değişikliğiyle mücadelede iş dünyasının rolüne dikkat çekti ve sürdürülebilir iş uygulamalarının yaygınlaşmasında finans sektörünün önemini vurguladı.

Yeşil Dönüşümün Finansmanı

Edin, Türkiye’de sürdürülebilir finans alanındaki gelişmeleri vurgulayarak Türkiye Yeşil Fonu’nun önemine değindi. Bankaların yeşil ve sosyal finansmana destek vermeye başladığına ve yenilenebilir enerji ile enerji verimliliğini destekleyen yatırımların arttığına dikkat çekti.

Yapay Zekanın Çevresel Etkileri

Global Teknoloji Lideri Ayşegül İldeniz, yapay zeka programlarının çevresel etkilerine değindi. Chat GPT’yi eğitmenin önemli miktarda enerji tükettiğini belirtti ve yapay zekanın gelecekte hayatımızı giderek daha fazla etkileyeceğini vurguladı.

Ediz Günsel Başkan Oldu

Yeni dönem Yönetim Kurulu seçimlerinde Ediz Günsel, SKD Türkiye’nin yeni başkanı seçildi. Günsel, göreve seçildikten sonra iş birliklerini güçlendirmeyi ve üyeleri “net sıfır emisyon”, “doğa pozitif olma” ve “eşitsizlikleri azaltma” konularına odaklanmaya teşvik etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Sürdürülebilirlik Odaklı Toplantı

Toplantı, karbon nötr olarak gerçekleştirildi ve kullanılan basılı malzemeler geri dönüştürüldü. SKD Türkiye’nin üye sayısı 157’yi, temsil ettiği GSYH oranı %28’i ve sağladığı istihdam sayısı 1,1 milyonu aştı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.