BDDK: Bankacılık Sektöründe Yeni Düzenlemeler Geliyor

BDDK’nın mevduat ve katılım fonu işlemlerine ilişkin yönetmeliğinde güncellemeler: Kabul, çekim ve süresi geçen hesaplar için yeni düzenlemeler.

BDDK, TMSF’nin Sigorta Kapsamını 1000 TL’ye Çıkardı

Türkiye’de, 2006 yılında yayınlanan “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” 8. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen ve 2018’den bu yana 250 TL olan tutar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kararıyla 1000 TL’ye güncellendi.

BDDK’nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, bu kararın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve kuruluş birliklerine bildirileceği ve kurumun internet sitesinde de yayınlanacağı belirtildi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.