Borsa Düşüş Trendine Giriyor

Borsa İstanbul’da BIST 100 %1,36 düşüşle 9.548,09’a indi.

BIST 100 Kayıplı Kapattı, Sektörel Farklılıklar Ortaya Çıktı

BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 131,71 puanlık kayıpla 9.568,29 seviyesine geriledi. Gün sonunda endeksin toplam işlem hacmi 101,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi günü yüzde 4,55 değer kaybetti ve 8.365,11 puana indi. Holding endeksi ise yüzde 1,24 gerileyerek 1.092,24 puana düştü.

Sektör endeksleri arasında en iyi performansı yüzde 4,04’lük artışla spor endeksi sergiledi. En büyük kaybı ise yüzde 4,55 ile bankacılık endeksi yaşadı.

Küresel Endişeler Borsa Seyrini Etkiledi

Analistler, küresel pay piyasalarında yaşanan olumsuzluğun Orta Doğu’da devam eden gerilim ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizleri öngörülenden daha uzun süre yüksek tutma olasılığı hakkındaki endişelerden kaynaklandığını vurguladı.

IMF ve Dünya Bankası Toplantıları Dikkatle İzlenecek

Bugün başlayan Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın Bahar Toplantıları, piyasa katılımcıları tarafından yakından takip edilecek. Türkiye’yi toplantılarda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan temsil edecek.

Yarın Gündeme Gelecek Veriler

Analistler, yarın yurt içinde ödemeler dengesi verilerinin açıklanacağını ve yurt dışında ise Fed’in “Bej Kitap” raporu, Japonya’da dış ticaret dengesi, Avro Bölgesi’nde ve İngiltere’de enflasyon rakamlarının takip edileceğini belirtti.

Teknik Analiz

Teknik açıdan, analistler BIST 100 endeksinde 9.500 ve 9.400 puanın destek, 9.700 ve 9.800 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.