ABD’nin Ticari Ham Petrol Stoklarında Artış

Son bir hafta içinde ABD’nin ticari ham petrol stokları, bir önceki haftaya kıyasla yaklaşık 5.8 milyon varil artış gösterdi.

Son bir hafta içinde ABD’nin ticari ham petrol stokları, bir önceki haftaya kıyasla yaklaşık 5.8 milyon varil artış gösterdi ve 457.3 milyon varil seviyesine yükseldi. Bu artış, ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklandı ve piyasa beklentisi olan 900 bin varilin üzerinde gerçekleşti.

Stratejik Ham Petrol Stokları

Stratejik ham petrol stokları da aynı dönemde yaklaşık 600 bin varil artarak 364.2 milyon varil seviyesine ulaştı.

Benzin Stokları Arttı

ABD’nin benzin stokları ise son bir haftada yaklaşık 700 bin varil artarak 228.5 milyon varil seviyesine yükseldi.

Diğer yandan, ABD’nin ham petrol ithalatı son bir haftada günlük ortalama 183 bin varil azalarak 6.434 milyon varile, ham petrol ihracatı ise günlük ortalama 1.314 milyon varil azalarak 2.708 milyon varile düştü.

Ülkenin günlük ham petrol üretimi ise 30 Mart-5 Nisan haftasında 5 bin varil artarak 13.536 milyon varil olarak kaydedildi.

EIA’nın Nisan 2024 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu’na göre, ABD’nin günlük ortalama ham petrol üretiminin bu yıl 13.2 milyon varil, gelecek yıl ise 13.7 milyon varil olması bekleniyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.