AB ve ABD Yapay Zeka Güvenliği İçin Ortak Çalışma Duyurusu

AB ve ABD, yapay zeka güvenliği konusunda ortak çalışma planlarını duyuracakları toplantıya hazırlanıyorlar.

Ortak İşbirliği Planları

Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri, yapay zeka güvenliği alanında ortak bir girişimi duyuracaklarını Cuma günü AB ile ABD Ticaret ve Teknoloji Konseyi’nin (TTC) toplantısında açıklayacaklar.

Kurumsal Yapı ve İşleyiş

Bir AB yetkilisi, AB Yapay Zeka Yasası’nın bir parçası olarak oluşturulan AB gözetim organına işaret ederek, “TTC’de Yapay Zeka Ofisi ve ABD Yapay Zeka Güvenlik Enstitüsü’nün kurulması planlanıyor” dedi.

Transatlantik İşbirliği

TTC, Trump döneminden sonra AB ve ABD yasa koyucularının ticaret ve teknoloji politikalarını tartışmak üzere bir araya gelebilecekleri bir forum olarak kurulmuştu. Trump döneminin gelecekteki AB-ABD işbirliğini olumsuz etkileme riski, şu anda yasa koyucuların ortak çalışma fırsatlarını maksimize etmeye odaklanmasına neden olabilir.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.