Elektrik Santralleri İçin Devlet Kasasından 279 Milyonluk Yakıt: Kapasite Mekanizması Desteği!

TEİAŞ, Şubat’ta 36 santrale 279 milyon TL kapasite ödemesi gerçekleştiriyor.

Capasite Mekanizması Ödeme Listesi Yayımlandı

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), kapasite mekanizmasından yararlanan üretim tesislerine yapılacak ödemelerin listesini internet sitesinde paylaştı.

Buna göre, şubat ayında kapasite mekanizması kapsamında 43 santrale toplam 279.036.192 lira ödeme gerçekleştirilecek. Bu santrallerden 36’sı desteklenecek.

En yüksek ödeme, yerli kömür tesisi Hidro-Gen Enerji İthalat İhracat Dağıtım ve Ticaret A.Ş.’ye yapılacak. Şirket, 69.348.697 lira alacak. Bu şirketi, 20.518.371 lira ile Aksa Göynük Enerji Üretim Anonim Şirketi takip edecek.

Capasite mekanizması, TEİAŞ tarafından elektrikte sürdürülebilirlik ve arz güvenliğini sağlamak amacıyla uygulanıyor. Bu kapsamda, santrallere kapasite ödemesi yapılarak elektrik arzının güvenilirliği sağlanıyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.