Türk Şirketi Olarak Boykota Tepki: “Coca Cola İçecek Bir Türk Markasıdır”

Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, Coca Cola İçecek Boykotuyla İlgili Açıklamalarda Bulundu Anadolu Grubu, Coca Cola Boykotuna “A” Harfiyle Yanıt Veriyor Anadolu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, İsrail’in Gazze…

Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, Coca Cola İçecek Boykotuyla İlgili Açıklamalarda Bulundu

Anadolu Grubu, Coca Cola Boykotuna “A” Harfiyle Yanıt Veriyor

Anadolu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, İsrail’in Gazze operasyonları sonrasında boykot edilen Coca Cola İçecek markasının Türk bir şirketi olduğunu vurgulayarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Türk Hava Yolları (THY) gibi kurumların Coca Cola alımını durdurduğunu açıkladı.

Özilhan, Sabah Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Gündemin bir parçası olmaktan üzgün olduğumuz için, boykotun önüne geçmek amacıyla daha proaktif adımlar atacaklarını ve kendilerini daha iyi anlatacaklarını” belirtti. Coca Cola İçecek’in Türk sermayesi ve Türk yöneticileri tarafından yönetilen bir şirket olduğunu vurgulayan Özilhan, tedarik malzemelerini soğutucu dolaptan kasasına kadar Türkiye’den sağladıklarını söyledi.

Gazeteci Hülya Güler, Anadolu Grubu’nun boykotu önlemek için daha etkin bir iletişim stratejisi benimseyeceğini ve önemli bir hamlenin Coca Cola görsellerinin önüne Anadolu Grubu’nun simgesi olan A harfinin konulabileceğini ifade etti.

Özilhan, boykot kararının aslında bir Türk şirketine zarar vermeye yönelik olduğunu belirterek, Türk halkının bu konuda doğru bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti. Anadolu Grubu’nun Coca Cola görsellerine A harfini ekleyerek marka üzerinde daha etkin bir kontrol sağlamayı düşündüğü belirtiliyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.