Reddit’in Halka Arzında Hızlı Başlangıç: İlk İşlem Gününde %48 Prim!

İlk günde hisseler, 57,80 dolara kadar yükseldi ve kapanış fiyatı 50,44 dolara ulaştı.

ABD’de son zamanların dikkat çeken halka arzı Reddit, ilk işlem gününde %48 prim yaparak dikkatleri üzerine çekti. İlk işlem günü sonunda oluşan kapanış fiyatı, şirketin değerlemesini 8 milyar dolara yükseltti. Yapay zeka teknolojisinin etkisiyle hızlı bir başlangıç yapan Reddit, ABD piyasalarında beklenen bir halka arz oldu.

Şirketin hisse fiyatları, 34 dolarlık halka arz fiyatından %48 prim yaparak başladı. İlk günde hisseler, 57,80 dolara kadar yükseldi ve kapanış fiyatı 50,44 dolara ulaştı. Bu fiyat, şirketin değerlemesinin 8 milyar dolara çıktığını gösterdi. Hisse opsiyonları ve sınırlı hisse birimleri de dahil edildiğinde, değerleme 9,5 milyar dolar olarak belirlendi.

Reddit, halka arz talebi sürecinde kullanıcılarına önceden görülmemiş bir öncelik tanıdı.

CRV’den Saar Gur, Reddit’in uzun bir süre halka arz olmamasının avantajını kullandığını belirtti. Gur’a göre, Reddit halka arzı, yatırımcıların ilgisiyle karşı karşıya kaldı.

Halka arz edilen 22 milyon hissenin yaklaşık üçte biri, Reddit yöneticilerine ve çalışanlarına aitti. Yöneticiler ve çalışanlar, 34 dolarlık halka arz fiyatı üzerinden 228 milyon dolar elde etti. CEO Steve Huffman ve COO Jennifer Wong’un elinde kalan hisselerin değeri sırasıyla 210 ve 81 milyon dolara yükseldi.

34 dolarlık halka arz fiyatıyla şirketin yatırımcıları arasında bulunan Tencent ve OpenAI CEO’su Sam Altman, kayıplar yaşadı. Bu yatırımcılarla birlikte, Advance Magazine Publishers da elinde tuttuğu Reddit paylarında 286 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadı. Şirket, daha önce Reddit hisselerini hisse başına 42,47 ve 61,79 dolar seviyelerinden almıştı

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.