Trendyol, Ukrayna Pazarına Adım Atıyor

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol, Alibaba’nın çoğunluk hissesine sahip olduğu bir şirket olarak Ukrayna pazarına adım atmaya hazırlanıyor. Trendyol, son dönemde Almanya, Azerbaycan, Körfez Ülkeleri ve Orta…

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol, Alibaba’nın çoğunluk hissesine sahip olduğu bir şirket olarak Ukrayna pazarına adım atmaya hazırlanıyor. Trendyol, son dönemde Almanya, Azerbaycan, Körfez Ülkeleri ve Orta Doğu Avrupa (CEE) gibi pazarlara giriş yaparak uluslararası genişleme stratejisini sürdürmüştü. Şimdi ise Trendyol, Ukrayna pazarında büyüme potansiyelini değerlendirmek amacıyla dijital altyapısını ve uluslararası operasyon deneyimini kullanmaya hazırlanıyor.

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ve Baykar’ın CEO’su Haluk Bayraktar, Kiev’de gerçekleştirdikleri toplantıda Ukrayna Hükümeti’nin üst düzey temsilcileri ile bir araya geldi. Başbakan Birinci Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Svrydenko ile Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Alexander Kamyshin’in katılımıyla gerçekleşen görüşmede, Baykar ve Trendyol şirketlerinin uluslararası yatırım planları masaya yatırıldı.

Ukrayna Hükümeti ile Gerçekleşen Toplantıda Trendyol’un Uluslararası Yatırım Planları Masaya Yatırıldı

Ukrayna Başbakan Birinci Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Svrydenko, Türk şirketlerinin Ukrayna’da yatırım yapmaya hazırlanmalarının, savaşın bitmesini beklemeden önemli olduğunu belirtti. Trendyol’un Ukrayna’da dijital ve lojistik altyapıya yönelik planlanan yatırımlarının yanı sıra, Polonya’da bulunan büyük stok kapasitesine sahip deposu da bölgedeki faaliyetlerinde avantaj sağlayacak.

Trendyol’un Ukrayna pazarına girişi, şirketin uluslararası arenadaki varlığını güçlendirmek adına attığı stratejik adımların bir parçasını oluşturuyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.