Bundesbank: Alman Ekonomisi Rezisyona Doğru Sürükleniyor

Almanya ekonomisi, azalan talebe kurban gidiyor; durgunluk ufukta.

Bundesbank: Alman Ekonomisine Karşı ‘Olumsuz Rüzgarlar’

Mart ayı Bundesbank raporu, Alman ekonomisine ilişkin endişe verici bir tablo çiziyor. Raporda, yılın ilk çeyreğinde Alman endüstriyel ürünlerine yurt içi ve yurt dışı talebin azalmaya devam ettiği vurgulanıyor.

Artış gösteren finansman maliyetlerinin, özellikle yatırım alanında yurt içi talebi bastırdığı belirtilen raporda, enerji dönüşümü ve iklim politikasıyla ilgili belirsizliğin Alman ekonomisi için bir diğer yük olduğu ifade ediliyor.

Raporda ayrıca şirketlerin, bürokrasi ve düzenleme yükünün artması gibi faktörleri ekonomik politika çerçevesi açısından giderek daha fazla engel olarak gördüğü kaydediliyor.

Alman ekonomisinin toparlanmasının geciktiğine dikkat çeken raporda, “Reel Gayrisafi Yurt İçi Hasılanın (GSYH) 2024’ün ilk çeyreğinde yeniden biraz düşmesi bekleniyor” değerlendirmesinde bulunuluyor.

Alman ekonomisi, 2022’nin son çeyreğinde zayıf tüketici harcamaları ve yüksek faiz oranları nedeniyle bir önceki çeyreğe göre %0,3 daralmıştı. Ekonomi, Bundesbank’ın öngördüğü gibi bu yılın ilk çeyreğinde de küçülürse, resesyona girecek.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.