SunExpress, 2024’te 15 Milyon Yolcu Hedefinde Uçuşa Geçiyor

SunExpress 2023’te 12,6 milyon yolcu taşıyarak rekor kırdı ve 2024 hedefini 15 milyona yükseltti.

SunExpress, İstanbul Havalimanı’nda 2023 Performansını Değerlendirdi

Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Eminoğlu’nun katılımıyla düzenlenen toplantıda, SunExpress’in 2023 yılındaki başarısı değerlendirildi ve 2024 hedefleri paylaşıldı.

Türkiye’nin seyahatseverler için popülerliğini sürdürdüğüne dikkat çeken Genel Müdür Yardımcısı Max Kownatzki, 2023’teki yüksek taleplerin rezervasyonlara yansıdığını belirtti.

Türkiye’nin sunduğu çeşitli aktiviteler, benzersiz deneyimler ve uygun fiyat-performans oranı ile ideal bir seyahat destinasyonu haline geldiğine vurgu yapan Kownatzki, “Türkiye’ye uçuşlarımızı genişlettik. Türkiye turizm pazarının büyüme ivmesi sürerken, biz de elçimizi yerine getiriyoruz.” dedi.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortaklığında kurulan SunExpress, 2023 yılında gelirini bir önceki yıla göre %21 artırarak 1,8 milyar avroya yükseltti ve %85 gibi yüksek bir doluluk oranı yakaladı.

2024 Yaz Programına 28 Yeni Rota

Kownatzki, SunExpress’in 2024 yaz programı kapsamında uçuş ağına 28 yeni rota ekleyeceğini duyurdu.

Yeni rotalardan 18’inin Türkiye’nin tatil bölgelerine, 10’unun ise Anadolu’dan Avrupa’ya uzanacağını belirten Kownatzki, koltuk kapasitesini de %19 artıracaklarını söyledi.

Şirketin şu anda tarifeli seferlerle 35 ülkede 200’den fazla noktaya uçtuğunu ifade eden Kownatzki, Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarından 67 noktaya uçuş gerçekleştirdiklerini belirtti.

“SunExpress, Anadolu’nun 15 kentinden Avrupa’da 18 ve Orta Doğu’da 3 noktaya direkt uçuş sunuyor. Avrupa’daki Türk kökenli misafirlerimizi sevdiklerine kavuştururken, Anadolu’nun yerel turizmine de destek olmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullanan Kownatzki, şirketin 2023 hedefleri hakkında da bilgi verdi:

“2023’te 12,6 milyon yolcu ile rekor kırdık. Bu yıl 15 milyon yolcu hedefliyoruz. Türkiye’yi yıl boyu ziyaret edilen bir destinasyon yapmayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin 60 milyon turist hedefine ulaşmasına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile yurt dışında Türkiye turizmini tanıtmak için çalışıyoruz.”

Yeni İstihdam Fırsatları

Kownatzki, SunExpress’in büyüme stratejisi doğrultusunda 2025 yılı sonuna kadar kokpit, kabin, bakım ve genel müdürlük pozisyonlarında yaklaşık 1300 kişiyi istihdam etmeyi planladığını da duyurdu.

Geçtiğimiz yıl şirket tarihindeki en büyük uçak siparişini verdiklerini belirten Kownatzki, şunları söyledi:

“Şu anda 77 Boeing 737 uçağı ile uçan SunExpress, 2035 yılına kadar filosunu 166 uçağa çıkaracak. Bu siparişler, Türkiye’ye yönelik artan talebi karşılama ve turizmi destekleme konusundaki kararlılığımızı gösteriyor. Türkiye ile Avrupa arasındaki uçuşlarımızla turizm için önemli bir rol üstleniyoruz. Planladığımız büyüme, Türkiye turizmine olan bağlılığımızın kanıtıdır.”

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.