Fed’in Bej Kitabı: ABD Ekonomisi Hafif Bir Canlanma Yaşıyor

“Bej Kitap” ekonomik büyüme beklentisinin olumlu kaldığını ortaya koyuyor.

Fed: Ekonomik Faaliyet Ocak Ayından Bu Yana Hafifçe Arttı

ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomik faaliyetin ocak ayının başından beri dengeli bir şekilde “hafifçe arttığını” bildirdi.

Tüketici Harcamaları

Fed’in raporuna göre, tüketici harcamaları son haftalarda azaldı. Bazı bölgelerdeki analizler, tüketicilerin fiyatlara karşı daha duyarlı hale geldiğini ve isteğe bağlı mallara yönelik harcamalarını azalttığını gösterdi.

İmalat Sektörü

İmalat sektöründeki faaliyetler önemli ölçüde değişmedi. Arz darboğazlarının normale döndüğü bildirilirken, bazı işletmeler uluslararası nakliye maliyetlerinde artış olduğunu bildirdi.

Gayrimenkul Piyasası

Son haftalarda mortgage faiz oranlarındaki hafif yumuşamalar nedeniyle konut talebi arttı. Ancak, sınırlı konut stoğu satışları engelledi.

Ticari gayrimenkul faaliyeti, özellikle ofislerde zayıf kaldı. Ancak, veri merkezleri, endüstriyel ve üretim alanları ile altyapı projelerine yönelik talep güçlüydü.

Kredi Piyasası

Kredi talebi düşüş gösteriyor. Kredi kalitesi genel olarak sağlıklı, ancak temerrütler arttı.

İş Gücü Piyasası

Çoğu bölgede istihdam “hafif ila ılımlı” bir şekilde arttı. İş gücü piyasasındaki sıkılık hafifledi ve ücret artış beklentileri daha ılımlı hale geldi.

Fiyat Baskıları

Fiyat baskıları devam ediyor, ancak bazı bölgelerde enflasyonda hafif bir düşüş görüldü. İşletmeler, müşterilerin fiyat değişikliklerine daha duyarlı hale gelmesi nedeniyle maliyetleri yansıtmakta zorlanıyor.

Genel olarak, gelecek ekonomik büyümeye ilişkin görünüm olumlu olmaya devam ediyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.