Piyasalar Kızıl Başladı: Borsa Açılışta Düştü

Borsa İstanbul’da BIST 100, %0,05 düşüşle 8.856,29’dan açıldı.

Borsa İstanbul Haftaya Düşüşle Başladı

BIST 100 Endeksi, haftanın ilk işlem gününe önceki kapanışa göre %0,05 düşüşle 8.856,29 puandan başladı. Bankacılık endeksi %0,71, holding endeksi ise %0,13 geriledi.

Sektor endeksleri arasında en çok kazandıran %1,03 ile Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı oldu. En büyük kaybı ise %1 ile Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaşadı.

Borsa İstanbul, küresel piyasalardaki negatif seyrin etkisiyle haftaya düşüşle başladı. Teknoloji hisselerindeki kar satışları piyasa üzerinde baskı yarattı. Yatırımcıların bugün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın Kongre’de yapacağı konuşma ve ADP özel sektör istihdam verilerine odaklanması bekleniyor.

TCMB, Sıkı Para Politikasını Destekledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sıkı para politikasını desteklemek için yeni adımlar attı. TCMB, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisinde TL ticari krediler için aylık büyüme sınırını %2,5’ten %2’ye, ihtiyaç kredilerinde %3’ten %2’ye düşürdü. Taşıt kredilerindeki sınır ise %2 olarak korundu.

TCMB ayrıca “Menkul kıymet tesisine ek olarak, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesis edilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik ilave adımlar üzerinde çalışılmaktadır.” açıklamasını yaptı.

Fitch: Türk İslami Bankacılığı Büyümeye Devam Edecek

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk İslami bankacılığının 2024’te sektör ortalamasının üzerinde büyümeye devam etmesini beklediğini açıkladı.

Fitch’in Türkiye değerlendirme raporu yatırımcıların yakın takibinde. Analistler, yurt dışında Almanya’nın ticaret dengesi, Avro Bölgesi’nin perakende satışları, ABD’de ADP özel sektör istihdamı, Fed Bej kitap raporu ve Fed Başkanı Powell’ın Kongre konuşmasının piyasaları etkilemesini bekliyor.

Teknik açıdan BIST 100 Endeksi’nde 8.800 ve 8.700 destek, 8.900 ve 9.000 ise direnç seviyeleri olarak görülüyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.