“Deprem Bölgesi’nin Kadın Girişimcileri için Yeniden Doğuş Projesi”

ANGİKAD, Depremde Etkilenen Kadın Girişimcilere “Yeniden Başla” ile Destek Oluyor.

ANGİKAD’ın “Girişimcilik Yolu Dönüşüm: Kadın Girişimcilerle Yeniden Başla Projesi” Tanıtıldı

İçişleri Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle ANGİKAD tarafından hayata geçirilen “Girişimcilik Yolu Dönüşüm: Kadın Girişimcilerle Yeniden Başla Projesi”nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

ANGİKAD Başkanı Gözde Diker, toplantıda yaptığı konuşmada derneğin 2007’den bu yana kadınların iş dünyasındaki güçlenmesine yönelik çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Projenin hedeflerinin kadın girişimciliği ve istihdamını sağlamak olduğunu vurgulayan Diker, şunları söyledi:

“Bu proje, deprem bölgesindeki girişimci kadınlarımızın yeniden başlamaları ve güçlenmeleri için tasarlandı. Hatay, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de kadın girişimcilere destek vereceğiz. Sürdürülebilir işletmeler kurmalarını, kadın girişimciliğinin bölgede güçlenmesini ve kadın istihdamının artmasını amaçlıyoruz. Bu doğrultuda eğitim, mentörlük ve iş ağları geliştirme desteği sağlayacağız.”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, projenin deprem bölgesindeki kadınların hayatlarına yeniden başlamaları için önemli olduğunu vurguladı. Bölgedeki sanayi tesislerinin faaliyete geçmesi ve istihdam yaratması gerektiğini belirten Ardıç, “Bu tür projeler, bölge kalkınması ve ülke ekonomisine katkılarını sürdüren yatırımcılarımızın desteklenmesi için hayati önem taşıyor. ‘Yeniden Başla Projesi’, bölgedeki kadın gücünü ve direncini artıracaktır” dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, deprem felaketinin yaralarını sarmak için çalışıldığını ifade etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, bakanlığın kadınların projelerini desteklediğini vurgulayarak, “Kadınların ülkelerin kalkınmasında büyük rolü var. Kadınlarımızın çok yönlü bakış açısına ihtiyacımız var” dedi.

AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent de toplantıya çevrimiçi katıldı. Deprem bölgesindeki kadınların iş hayatına kazandırılmasının önemini vurgulayan Levent, ANGİKAD’ın projelerine destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Proje Kapsamı

Proje kapsamında, Hatay, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta yeni iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen kadın girişimciler ve kadın istihdam oranı en az yüzde 50 olan erkek girişimciler desteklenecek. Yıl içinde 30 kadın girişimciye iş modeli, finans ve pazarlama konularında eğitimler verilecek, mentörlük, işbirliği ve tanıtım desteği sağlanacak.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.