Ticaretin Gücü: TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Öngörülebilirliğin Barışa Katkısını Vurguladı

Öngörülebilir küresel ticaret, barış ve refahı artırıyor.

Antalya Diplomasi Forumu 2024: Uluslararası Ticaret ve Bağlantısallığın Önemi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla Antalya Diplomasi Forumu 2024 kapsamında düzenlenen “Uluslararası Ticaret, Bağlantısallık ve Karşılıklı Bağımlılık” paneli, küresel ticaretin önemini vurguladı.

Antalya’nın Diplomatik Rolü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya’nın en çok ziyaretçi çeken 5 şehir arasında yer aldığını ve önemli bir turizm merkezi olduğunu belirtti. Şehrin şimdi de diplomaside öne çıkmaya başlayarak küresel barışa katkı sağladığını söyledi.

Ticaretin Önemi

Hisarcıklıoğlu, ticaretin ekonomik olduğu kadar siyasi açıdan da hayati önem taşıdığını vurguladı. Küresel değer zincirlerine dahil olan ülkelerin daha hızlı büyüdüğüne dikkat çekti ve Türkiye’yi örnek gösterdi. Avrupa Birliği’nin etkisiyle Türkiye’nin sanayi devi haline geldiğini belirtti.

Ticaret Engellerinin Kaldırılması

Hisarcıklıoğlu, ülkeler arasındaki ticari engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı. Kurallara dayalı bir küresel ticaret rejimi oluşturmanın tüm uluslar için yararlı olacağını söyledi. Dünya Ticaret Örgütü’nün (DTÖ) küresel ticarette düzene ihtiyacı olduğuna ve reform gerektiğine inandığını belirtti.

Çin ve ABD Bloğu

Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan, teknolojinin küresel sorunları çözebileceğini vurguladı. Ancak Çin ve ABD blokuna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Ülkelerin teknolojik sürdürülebilirliği yakalamak için iş birliği yapması gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin Teknoloji Stratejisi

Doğan, Türkiye’nin teknolojide kendi stratejisini ve inovasyonunu geliştirmek için regülasyonlar yaptığını belirtti. Türkiye’nin bu konuyu ciddiye aldığını ve buna odaklandığını vurguladı.

Sonuç

Antalya Diplomasi Forumu 2024’teki “Uluslararası Ticaret, Bağlantısallık ve Karşılıklı Bağımlılık” paneli, küresel ticaretin önemini ve ülkelerin ekonomik, siyasi ve teknolojik alanlarda iş birliği yapmasının gerekliliğini vurguladı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.