Şişecam’ın Kaplamalı Cam Yatırımında 114 Milyon Dolarlık Patlama

Şişecam’dan 114 milyon $ yatırım: Türkiye, İtalya, Bulgaristan hedefte!


Şişecam’dan 114 Milyon Dolarlık Kaplamalı Cam Yatırımı

Şişecam, Türkiye, İtalya ve Bulgaristan’da toplam 20 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip üç yeni kaplamalı cam hattına yatırım yapacak. Şirket, yatırımlar için 114 milyon dolar ayırdı.

Yatırım planı, Şişecam’ın Tarsus’ta devam eden düz cam tesisi, Kuzey İtalya ve Bulgaristan’daki düz cam tesislerini kapsıyor. Yatırımlarla Şişecam, düz cam sektöründeki artan kaplamalı cam talebini karşılamayı, operasyonel verimliliğini ve ürün yelpazesini genişletmeyi hedefliyor.

Tarsus’a 7 Milyon Metrekarelik Kaplamalı Cam Hattı

Tarsus’taki devam eden düz cam üretim tesisine yıllık 7 milyon metrekare kapasiteli bir kaplamalı cam hattı kurulacak. Hattın 2025 yılında devreye girmesi planlanıyor.

İtalya ve Bulgaristan’a 6 Milyon Metrekarelik Kaplamalı Cam Hatları

Kuzey İtalya’daki düz cam tesisine yıllık 6,5 milyon metrekare, Bulgaristan’daki düz cam tesisine yıllık 6 milyon metrekare kapasiteli kaplamalı cam hatları yatırımı gerçekleştirilecek.

Cam Kaplama Hatlarının Arttırılması

Bu yatırımlarla birlikte Şişecam’ın dünya genelindeki cam kaplama hatları sayısı yediye yükselecek. Şirketin şu anki 22 milyon metrekarelik kaplamalı cam kapasitesi yaklaşık iki katına çıkarak 42 milyon metrekareye ulaşması hedefleniyor.

Şişecam’ın Hedefleri

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırman, yatırımın şirketin kaplamalı cam üretim kapasitesini ikiye katlayacağını ve Türkiye’deki mimari cam pazarında liderliklerini güçlendireceğini ifade etti. Kırman, yatırımın aynı zamanda global pazardaki rekabet gücünü artıracağını ve Şişecam’ın tedarik zincirinin esnekliğini ve operasyonel verimliliğini geliştireceğini belirtti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.