SPK, Emeklilik Yatırım Fonu Rehberi’ndeki Önemli Değişiklikleri Açıklıyor

SPK, Emeklilik Fonlarına Rehberini Güncelledi

SPK, Emeklilik Yatırım Fonlarının Girişim Sermayesi Yatırımlarındaki Rolünü Güçlendiriyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), finansal piyasaların gelişmesi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla “Finansal Mimari ve Alt Yapının Güçlendirilmesi Programı” ve “Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu 2023-2024 Eylem Planı” kapsamında emeklilik yatırım fonlarının girişim sermayesi yatırımlarına daha etkin katılımını destekleyecek bir değişiklik gerçekleştirdi.

“Emeklilik Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber”de yapılan düzenleme ile bireysel emeklilik sistemine girerken herhangi bir fon seçimi yapmayan katılımcıların birikimlerinin yatırıldığı Standart Fonlar, girişim sermayesi yatırım fonlarına yatırım yapabilecekler.

Bu değişiklikle Standart Fonların, girişim sermayesi yatırım fonlarına portföylerinin en az %1’i oranında yatırım yapmaları zorunlu hale getirildi. Böylelikle, girişim sermayesi yatırımları desteklenecek ve start-up ekosisteminin gelişimi teşvik edilecek.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.