Alves Kablo’nun Borsaya Girişiyle Gong Çaldı!

Alves Kablo, gong töreniyle Borsa İstanbul sahnesine çıktı.

Alves Kablo, Borsa İstanbul’da İşlem Görmeye Başladı

Borsa İstanbul A.Ş.’nin Genel Müdürü Korkmaz Ergun ve Alves Kablo’nun Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karamercan’ın katılımıyla düzenlenen gong töreni ile Alves Kablo, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.

Ergun, yaptığı konuşmada Alves Kablo’nun yüksek üretim kapasitesi, ileri teknolojisi ve geniş bayi ağı sayesinde sektörde her geçen gün daha güçlü bir konuma geldiğini belirtti. Türkiye’nin büyüyen ekonomisi ve gelişen endüstriyel faaliyetleri sonucu enerji talebinin artmasıyla sektörün öneminin arttığına dikkati çekti.

Ergun, “Hem üretimiyle hem de ihracatıyla ülkemize değer katan bu kıymetli şirketi aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Başarılı halka arzda emeği geçen herkese, özellikle değerli şirket yöneticilerimize ve aracı kurumumuza teşekkür ediyorum. Alves Kablo’ya borsamıza hoş geldiniz diyor, bu halka arzın sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hedeflerimizi İleriye Taşıma Vakti

Alves Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karamercan ise 10 yıl önce şirketi kurduğu günlerde hedeflerini paylaştığını ancak birçok kişinin bu hedefleri komik bulduğunu hatırlattı.

İyi bir ekibe, müşteri kitlesine ve işe derin bir bağlılığa sahip olduklarını vurgulayan Karamercan, “Bu motivasyonla çıktığımız yolda 2019’da fabrika binamızı satın aldık, 2020’de üretime başladık ve 4 yıl gibi kısa bir sürede sektörün en bilinen ve güvenilir firmalarından biri olarak Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladık. Bu gurur verici bir başarı” diye konuştu.

Karamercan, “Yatırımcılarımızın bize verdiği güçle hedeflerimizi daha da ileriye taşıma vaktidir” dedi.

778 Milyon Liralık Halka Arza 2,9 Milyon Yatırımcı Katıldı

Infoline Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp ise 2023 yılında 7 şirketin halka arzına aracılık ettiklerini ve başarılı bir yıl geçirdiklerini belirtti. 2024’e Alves Kablo’nun halka arzıyla başlamanın ve arzın başarıyla tamamlanmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Gökalp, “Yatırımcıların büyük ilgisiyle karşılaşan Alves Kablo’nun 778 milyon liralık halka arzına yaklaşık 2 milyon 870 bin yatırımcı katıldı. Halka arzla birlikte Alves Kablo, kurumsal yapısını ve öz kaynaklarını güçlendirerek daha da başarılı yoluna devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Törene Alves Kablo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Alabıcak, Mali Bölüm Başkanı Nejat Bocnak, Yönetim Kurulu Üyeleri Cevat Yörür ve Selda Mert ile çok sayıda davetli de katıldı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.