Erdemir, 2023 Temettü Teklifini Açıkladı

Erdemir, 2023 yılı için her bir nominal değeri 1 TL olan pay başına net 0,45 TL temettü ödemesi teklifini açıkladı.

Erdemir, 2023 yılı için her bir nominal değeri 1 TL olan pay başına net 0,45 TL temettü ödemesi teklifini açıkladı.

Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, 2023 yılı için her bir nominal değeri 1 TL olan pay başına net 0,45 TL temettü ödemesi teklifinde bulunulduğunu duyurdu.

Ayrıca, temettü ödemesinin, şirketin nakit projeksiyonu dikkate alınarak, tek seferde 2024 yılı Mart ayında yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Genel Kurul’un onayına sunulacağı belirtildi.

Şirket ayrıca, bedelsiz sermaye artırımı kararı aldığını da duyurdu. Buna göre, şirketin 3,5 milyar TL olan sermayesinin enflasyon düzeltme farklarından karşılanmak suretiyle yüzde 100 artışla 7 milyar TL’ye çıkarılmasına ve artırım neticesinde oluşacak payların ortaklara kaydi pay olarak bedelsiz dağıtılmasına karar verildiği açıklandı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.