Nvidia, Piyasa Değerinde Tarihi Başarı: İlk Kez 2 Trilyon Doları Aştı

Nvidia, Kaliforniya merkezli bir çip üreticisi olarak, hisse değerinde yaklaşık %5’lik bir artışla ilk kez 2 trilyon doları aşarak tarihi bir başarı elde etti.

Nvidia, Kaliforniya merkezli bir çip üreticisi olarak, hisse değerinde yaklaşık %5’lik bir artışla ilk kez 2 trilyon doları aşarak tarihi bir başarı elde etti. Şirketin hisse fiyatı 823,94 dolara çıkarak bu rekora imza attı. Bu yükselişle birlikte Nvidia’nın piyasa değeri, 2 trilyon dolar seviyesini aşarak önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

Nvidia’nın hisse fiyatındaki bu artış, yılın başından itibaren %60’tan fazla bir yükselişle dikkat çekiyor. Bu başarının ardında, Nvidia’nın yapay zeka çiplerine olan talebin artması ve beklenenden daha iyi finansal sonuçlar açıklaması gibi faktörler etkili oldu.

Nvidia, son bilanço raporunda, 3 aylık dönemi kapsayan ve 28 Ocak’ta sona eren bir önceki çeyrekte gelirinin %265 artarak 22,1 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Ayrıca şirket, söz konusu çeyrekte net karının da yıllık %769 artışla 12,29 milyar dolara çıktığını belirtti. Bu güçlü finansal performans, yatırımcıların beklentilerini aşarak hisse fiyatını ve piyasa değerini artırdı.

Nvidia’nın bu başarısı, şirketin piyasa değeri açısından Meta’nın günlük değer kazanç rekorunu da geride bırakarak dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca bu ay içinde Amazon’u ve Alphabet’i geride bırakarak ABD’nin en büyük üçüncü şirketi haline gelmesi, şirketin büyüme potansiyelini gösteriyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.