Euro Bölgesi’nde Ocak Ayında Enflasyon %2,8’e Geriledi

Ocak ayında Euro Bölgesi’nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), yıllık bazda %2,8 artarak belirlendi. Eurostat’ın verilerine göre, Aralık ayında %2,9 olan yıllık enflasyon, Ocak ayında %2,8’e geriledi.

Ocak ayında Euro Bölgesi’nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), yıllık bazda %2,8 artarak belirlendi. Eurostat’ın verilerine göre, Aralık ayında %2,9 olan yıllık enflasyon, Ocak ayında %2,8’e geriledi. Aylık bazda ise TÜFE %0,4 düşüş kaydetti.

Bloomberg anketine katılan analistlerin beklentisi, Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyonun Ocak ayında %2,8 olması yönündeydi ve açıklanan veriler piyasa beklentileriyle uyumlu geldi.

Avrupa Birliği’nde (AB) ise Aralık ayında %3,4 olan yıllık enflasyon, Ocak ayında %3,1’e geriledi. AB’de TÜFE ise aylık bazda %0,2 düştü.

Euro Bölgesi’nde enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, hizmetlerde %1,73 ile en yüksek yıllık enflasyon görüldü. Hizmetleri, %1,13 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, %0,53 ile enerji dışı sanayi ürünleri izlerken enerji ürünleri %0,62 geriledi.

AB ülkelerine göre enflasyon verilerine bakıldığında, Ocak ayında Romanya’da %7,3, Estonya’da %5, Hırvatistan’da %4,8, Polonya’da %4,5, Slovakya’da %4,4, Avusturya’da %4,3, Bulgaristan’da %4, Macaristan ve Malta’da %3,7, İspanya’da %3,5 ve İsveç’te %3,4 olarak gerçekleştiği belirlendi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.