Sırbistan’daki Türk İnşaat Devi Juno Battı

Sırbistan’da faaliyet gösteren bir Türk inşaat şirketi daha iflas etti. Forbes’un geçtiğimiz günlerde bahsettiği Kronos şirketiyle ilişkili Juno İnşaat, iflas ettiği bildirildi.

Sırbistan’da faaliyet gösteren bir Türk inşaat şirketi daha iflas etti. Forbes’un geçtiğimiz günlerde bahsettiği Kronos şirketiyle ilişkili Juno İnşaat, iflas ettiği bildirildi. Henüz Ticaret Sicil Dairesi’nin internet sitesinde resmi açıklama görünmemekle birlikte, birkaç gün önce Danas gazetesinde yayınlanan bir ilana göre, Belgrad Ticaret Mahkemesi, Vemus Transport şirketinin iflas davası başlatma teklifini kabul etti ve Juno İnşaat’ı iflas borçlusu ilan etti. İlan, iflas davasının açılmasından itibaren 120 gün içinde alacaklıların taleplerini iletmeleri gerektiğini belirtiyor.

Ayrıca, borçlular Juno İnşaat’a yönelik yükümlülüklerini derhal yerine getirmeye çağrılıyor ve bu yılın Haziran ayı ortalarında bir inceleme duruşması planlanıyor.

Juno İnşaat, Sırbistan’daki devlet altyapı projelerinde bazı yol bölümlerinin yeniden inşasına katılmıştı. Şirket, Türk vatandaşı Mahmut Taha Karslioğlu’na aitti ve Çin devlet şirketi Shandong’un taşeronluğunu yapıyordu.

Şirket, 2021 yılında Sırbistan’da tescil edilmiş ancak 2023’te kurucu kanunda yapılan değişiklikle yönetici ve yasal temsilci olarak Özgür Baki Sezgin atanmıştı.

Sezgin, Forbes Sırbistan’ın belirttiği gibi, Sırbistan’da 2022 yılına kadar Kronos İnşaat olarak faaliyet gösteren danışmanlık ajansı MMS Consultancy’nin sahibiydi. Juno, doğrudan bir mülkiyet bağlantısı olmamasına rağmen Sezgin tarafından sosyal medyada Kronos’un yan şirketi olarak tanıtılmıştı.

Bu yılın Ocak ayında Juno İnşaat’a daha önce iflas davası açılmıştı ve bu süre zarfında, inşaat sahibi olan kişinin Forbes Sırbistan’ın öğrendiğine göre, geçen sonbaharda Türkiye’ye giderek hem çalışanlara hem de iş ortaklarına borç bıraktığı belirtiliyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.