Petrol Fiyatları, Husi Saldırısının Ardından 3 Ayın Zirvesinde!

Petrol fiyatları, Husilerin Kızıldeniz’e bir saldırı gerçekleştirmesinin ardından üç aydan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine yakın kazançlarını koruyor.

Petrol fiyatları, Husilerin Kızıldeniz’e bir saldırı gerçekleştirmesinin ardından üç aydan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine yakın kazançlarını koruyor. Bu gelişme, ham petrol üretimi ve ticaretindeki gerilimin artmaya devam etmesiyle gerçekleşti. Brent petrolü varil başına 83 doların üzerinde işlem görürken, ABD ham petrolü de 79 doların üzerinde işlem gördü. Rubymar gemisi mürettebatı, Pazar akşamı gerçekleşen saldırının ardından gemiyi terk etti; bu, Yemen merkezli grubun geçen yılın sonlarında gemilere yönelik saldırılarının artmasından bu yana yaşanan ilk tahliye oldu.

Petrol fiyatlarındaki volatilite, yükseliş ve düşüş yönlü faktörler arasındaki dengeleme eğilimiyle azaldı. Bu da ham petrolün yılın başından bu yana dar bir aralıkta, yaklaşık 10 dolarlık bir farkla işlem görmesine neden oldu. Zayıf talep işaretleri, özellikle Çin gibi büyük petrol ithalatçılarından, jeopolitik gerilimler ve OPEC+’nın üretimi kısıtlayıcı önlemleriyle birlikte değerlendiriliyor.

Tortoise Capital Advisors LLC’nin kıdemli portföy yöneticisi Rob Thummel, “Piyasa şu anda biraz bekleyip görüyor. Yatırımcıların dikkatini çeken bir sonraki konu, OPEC+’nın bir sonraki üretim politikası toplantısında alacakları kararlar olacak” dedi.

OPEC ve müttefikleri, Mart ayının başında, üretim kesintilerinin ikinci çeyrekte devam edip etmeyeceğine karar vermek üzere bir araya gelecekler. Irak Petrol Bakanı’na göre, OPEC’in ikinci büyük üreticisi olan Irak, ülke üretimine ilişkin dış tahminlerin gözden geçirilmesinin tamamlanmasının ardından kısıtlamalara uyumunu artırma sözü verdi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.