Altın Yükselişe Geçti, Yatırımcılar Fed’in Hareketlerini Bekliyor

Altın, yeni haftaya alıcılı bir başlangıç yaptı. Spot altının ons fiyatı yüzde 0,4 artarak 2,022 dolara yükseldi.

Altın, yeni haftaya alıcılı bir başlangıç yaptı. Spot altının ons fiyatı yüzde 0,4 artarak 2,022 dolara yükseldi. Bu artışın yanında gümüş fiyatları düşerken paladyum fiyatları ise yükseliş gösteriyor.

Geçen hafta ABD’de enflasyon beklentilerin üzerinde gerçekleşmiş ve bu durum Fed’in faiz indirimine ilişkin beklentileri ertelemesine neden olmuştu. Bu durum altın fiyatlarının 2 ayın en düşük seviyelerine gerilemesine yol açmıştı.

Ocak ayı toplantısında Fed, faiz oranlarında bir değişiklik yapmamış ve yapışkan enflasyon nedeniyle faiz indirimine hemen gitmeyeceklerini belirtmişti. Bu hafta ise yatırımcılar, Fed’in toplantı tutanaklarını yakından takip edecekler.

Gram altın ise bu sabah yüzde 0,5 artışla 2,006 TL’den işlem görüyor. Cuma günü ise altının gram fiyatı yüzde 0,8 yükselişle 1,995 liradan kapanmıştı. Çeyrek altın 3 bin 360 liradan, Cumhuriyet altını ise 13 bin 690 liradan satılıyor.

Bloomberg Dolar Spot endeksi ise 7 hafta üst üste yükseliş kaydettikten sonra bugün değer kaybediyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.