Borsalarda Heyecanlı Başlangıç: Yeşil Oklar Hâkim

İstanbul Borsa’sı BIST 100, güne %0,46 yükselip 9.113,55’ten açtı.


BIST 100 Endeksi Yükselişle Açıldı

Açılışta BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 41,47 puan (yüzde 0,46) değer kazanarak 9.113,55 puana ulaştı. Bankacılık endeksi yüzde 0,19, holding endeksi ise yüzde 0,60 arttı. Tüm sektör endeksleri yükseldi, en çok yükselen menkul kıymet yatırım ortaklığı yüzde 2,93 ile kendini gösterdi.

Dünkü alıcı seyrine devam eden Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 0,87 değer kazancıyla günü 9.072,08 puandan tamamlamıştı.

Analistler, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) beklenenden geç faiz indirimlerine başlayabileceği endişeleriyle birlikte teknoloji hisselerinin öncülüğünde pozitif bir tablo çizdiğine vurgu yaptı. Bugün yurt içinde yoğun bir veri gündeminin yatırımcıların odak noktası olacağını belirtti.

ABD enflasyonunun beklentileri aşmasına rağmen, ülkede devam eden bilanço sezonunda özellikle teknoloji şirketlerinin tahminleri aşan karlarının ABD ekonomisinde “yumuşak iniş” senaryolarını güçlendirdiğini belirten analistler, Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmelerinin de risk iştahını desteklediğini kaydetti.

Analistler, bugün yurt içinde yoğun veri gündeminin, yurt dışında ise İngiltere’de büyüme ve sanayi üretimi, ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı gibi verilerin takip edileceğini ifade etti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.200 ve 9.300 seviyelerinin direnç, 9.100 ve 9.000 seviyelerinin destek konumunda olduğunu vurguladı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.