Alman Continental’de Büyük İşten Çıkarma: 7.150 Kişi İşsiz Kalacak

Alman otomotiv devi Continental, elektrikli araç dönüşümü için 7.150 çalışanı işten çıkarıyor.

Continental tarafından yapılan duyuruda, Aralık 2023’te otomotiv sektöründe araştırma ve geliştirme (AR-GE) verimliliğini artırmak amacıyla duyurulan küresel önlemlerin uygulamaya konulduğu bildirildi. Açıklamada, bu durumun otomobil alanında yaklaşık 7 bin 150 pozisyonu etkileyeceği belirtildi ve Almanya’da ve diğer yerlerde araştırma ile geliştirme fonksiyonları da dahil olmak üzere Continental tesislerinin birleştirileceği aktarıldı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, AR-GE alanında işten çıkarmaların bin 750 olacağı ve idari görevlerde ise 5 bin 400 kişinin işine son verileceği belirtildi. Söz konusu işten çıkarmalar, Hannover merkezli, lastik ve otomobil parçaları üreticisinin küresel işgücünün yaklaşık %3,6’sına denk geliyor.

Continental, Kasım 2023’te 2025’ten itibaren yılda 400 milyon avro tasarruf etme planı kapsamında otomotiv bölümünde binlerce kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu. Grup, 2022 yılı sonunda itibarıyla 57 ülkede 200 bin kişiye istihdam sağlamaktaydı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.