Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Ermut: Eurobond’la Rekor Kırıldı!

Türkiye Varlık Fonu, uluslararası piyasalarda gerçekleştirdiği rekor talepli 5 yıllık eurobond ihracını başarıyla tamamladı.

Türkiye Varlık Fonu’nun 7 milyar doların üzerinde talep gelen tahvil ihracının değerlendirildiği 5-6 Şubat’taki roadshow’una Londra’da katılan Ermut, fonun hedeflerini ve stratejilerini uluslararası yatırımcılarla paylaştıklarını söyledi.

Ermut, 7 Şubat 2024’te gerçekleşen ihraçta başlangıçta belirlenen yüzde 9,125 getiri oranının uluslararası yatırımcıların yoğun ilgisi ve güveni sayesinde önemli bir düşüşle yüzde 8,375’e çekildiğini söyledi. Bu düşüşün aynı zamanda Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesi için de 2021 yılından bu yana kaydedilen en yüksek fiyat düşümü olduğunu belirtti.

Ermut, 500 milyon dolar arza karşı 7 milyar doların üzerinde talep gelmiş olmasının işlemin Türkiye’de bugüne kadar elde edilen en yüksek talep katsayısıyla sonuçlanmasını sağladığını açıkladı.

Bu yüksek talep ve ilginin Türkiye ekonomisine ve ekonomi politikalarına olan güvenin de bir göstergesi olduğunu vurgulayan Ermut, “Bu süreçte emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve ihracımıza ilgi gösteren uluslararası yatırımcılara teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Ermut, Türkiye Varlık Fonu’nun ülkemizin ekonomik potansiyelini maksimize etme ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunma misyonuyla çalıştığını söyledi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.