Alternatif Bank’tan 2023’te 1,94 Milyar Lira Rekor Net Kar

Alternatif Bank, 2023’te hedeflerine ulaştı.

Alternatif Bank, 2023 Yılında 1,94 Milyar Lira Konsolide Net Kar Elde Etti

Alternatif Bank, 2023 yılında 1,94 milyar lira konsolide net kar elde etti. Bankadan yapılan açıklamaya göre, Alternatif Bank’ın toplam aktif büyüklüğü 68,1 milyar liraya ulaşırken, nakdi (finansal kiralama alacakları dahil) ve gayri nakdi kredilerle ülke ekonomisine sağladığı destek de 60,3 milyar lira oldu.

Alternatif Bank, mevduat hacmini 24,9 milyar lira düzeyine getirdi ve bilançosunda gelişimini sürdürdü. Bankanın öz kaynak büyüklüğü 6,1 milyar lira seviyesine yükseldi ve sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 29,2 oldu.

Alternatif Bank Genel Müdürü Ozan Kırmızı, 2023 yılının küresel seviyedeki jeopolitik gerilimler ve Türkiye’deki deprem felaketleri nedeniyle zorlu şartlar altında şekillendiğini belirterek, “Yılın geride kalanında, Alternatif Bank olarak hedeflerimizi doğrultusunda başarılı finansal sonuçlarla ilerliyoruz. Bu sonuçlar, bankamızın uzun vadeli gelişim, verimlilik ve büyüme stratejilerinin güçlü bir şekilde işlediğini ve hedeflerimize sağlam adımlarla yol aldığımızı bir kez daha ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.

Verimli Şekilde Büyüme Hedefi

Kırmızı, Alternatif Bank’ın elde ettiği sonuçlarda, güçlü kurumsal yönetim standartları ve dijitalleşme alanındaki yoğun eforunun önemli olduğunu vurguladı. Kırmızı, 2023’ün, bankanın teknoloji yatırımları ve bankacılık uygulamalarını kolaylaştıran dijital çözümlerle, zahmetsiz bir müşteri deneyimi sağlamak için aralıksız çalıştığı ve önemli adımlar attığı bir yıl olduğunu belirtti. Kırmızı, “2024 yılında hem bireysel hem de tüzel bankacılıkta dijital dönüşüm çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğiz. Alternatif Bank’ın kurumsal ve ticari bankacılıkta 30 yılı aşkın süredir devam ettirdiği güçlü konumunu, bireysel bankacılıkta dijital kanallar üzerinden genişleyen müşteri tabanıyla destekleyerek daha verimli şekilde büyütmeye devam edeceğiz.” dedi.

Ozan Kırmızı, Alternatif Bank’ta ana odağın, müşterilerin beklentileri olduğunu ve tüm projelerini bu eksende geliştirdiklerini belirterek, tasarladıkları ürün ve süreçlerin tüm kullanıcılar için değer yaratmasını öncelikli hedefleri arasında gördüklerini aktardı.

Engelsiz Bankacılık Alanında Öncülük

Kırmızı, finansal kapsayıcılık ve erişilebilirliğe katkı sağlayan projelere imza attıklarını belirterek, şunları söyledi: “5 yıldır sürdürdüğümüz engelsiz bankacılık çalışmalarımızın etki alanını 2023 yılında birçok proje ve işbirliğiyle genişlettik. ‘Erişilebilir Bankacılık Terimler Sözlüğü’ projemiz, ‘IFC’ ve alt kuruluşu ‘EFSE’ tarafından değerli bir proje olarak karşılanıp, işbirliğine dönüştü.Türkiye’de ve bankacılık sektöründe bir ilk olan ve şu an 100’den fazla terime ulaştığımız sözlük projemizi, önümüzdeki dönemde daha da zenginleştirmeyi hedefliyoruz.

Diğer taraftan, 2023 yılının başındaki deprem felaketi sonrası ‘Robotel Derneği’yle başlattığımız işbirliğiyle, uzuv kaybı yaşayan çocuklara ve ailelerine ‘Robotel’in yenilikçi ve verimli desteklerini sunmaya başladık. Engelsiz bankacılık alanında sadece kuralları uygulayan bir kurum olmakla yetinmeyip, sektörümüzde öncü olan uygulama ve çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.