Karadeniz’de Temmuz Ayında Yeni Doğal Gaz Keşfi Bekleniyor

Bayraktar: Temmuz’da Sakarya Gaz Sahası’nda yeni keşif beklentisi.

Enerji Bakanı Bayraktar Enerji Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

Haber Türk kanalında katıldığı programda Bakan Berat Bayraktar, enerji sektöründeki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Çin ile Nükleer Santral Görüşmeleri Sona Yaklaşıyor

Bakan Bayraktar, Çin ile yapılan nükleer santral görüşmelerinin sona yaklaştığını duyurdu.

Karadeniz’de Doğal Gaz Üretimi Artıyor

Karadeniz’de devam eden arama ve sondaj çalışmalarına ilişkin bilgi veren Bayraktar, doğal gaz üretiminin günlük 5 milyon metreküpe ulaştığını belirtti. Bu rakam, yaklaşık 2 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşılıyor.

2028’de Yerli Üretimle Tüm Konutların Gaz Talebi Karşılanacak

2025’in ilk çeyreğinde 10 milyon metreküp üretim hedeflediklerini söyleyen Bayraktar, yapılan yeni keşifler sayesinde 2028’de tüm konutların doğal gaz talebinin yerli üretimle karşılanmasını amaçladıklarını ifade etti.

Karadeniz’de Saha Geliştirme Faaliyetleri Devam Ediyor

Karadeniz’deki saha geliştirme faaliyetlerinin de devam ettiğini vurgulayan Bayraktar, “Sakarya Gaz Sahası yaklaşık 10 bin kilometre karelik bir alan. Üretim yaptığımız kısım ise 2 bin 200 kilometre karelik alan. Toplam sahanın yüzde 25’inde keşif yaptık ve üretime döndürdük. Alanın geri kısmında keşif faaliyetleri devam ediyor. Sakarya Gaz Sahası’nı tümüyle tanımaya başladık. Keşifler var, yeni sondajlar yapıyoruz. İnşallah Göktepe-1 ve Göktepe-2’nin olduğu bölgeden bir keşif haberini temmuz ayında milletimize müjde olarak vermeyi düşünüyoruz” dedi.

Doğal Gazda Merkez Olma Çalışmaları

Doğal gazda merkez olmaya yönelik çalışmaların da sürdüğünü belirten Bayraktar, yeni kanun kapsamında ülkenin artık doğal gazını sıvılaştırılmış olarak da diğer ülkelere satabileceğini söyledi.

Petrol Üretiminde Gabar Bölgesi Öne Çıkıyor

Petrol üretiminde Gabar bölgesinde önemli yol katedildiğini vurgulayan Bayraktar, 37 kuyuda, günlük 42 bin 500 varil üretim seviyesine ulaşıldığını açıkladı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.