Arap Bankaları Türkiye’nin Kapısını Çalıyor

Arap Bankalar Birliği, Türkiye yatırımlarına ilgi görüyor.

Türkiye, Arap Bankalarını Yatırım İçin Cezbediyor

Arap Bankalar Birliği (ABBU) Genel Sekreteri Wissam H. Fattouh, Türkiye’nin Arap bankaları arasında yatırım için ilgi çekici bir ülke olduğunu belirtti. Fattouh, “Güçlü bankacılık sistemiyle Türkiye, Arap bankacılarının yatırım yapmak istediği bir ülke haline geldi” dedi.

Türkiye’nin G20 Üyeliği Avantajı

Fattouh, Türkiye’nin G20 üyeliğinin de yatırımcılar için cazip olduğunu vurguladı. Türkiye’nin ekonomisinin sürekli olarak büyüdüğünü ve geliştiğini söyledi.

Arap Dünyası ile Ticaret İşbirliği

ABBU’nun 20 Arap ülkesinden oluşan birliğe sahip olduğunu belirten Fattouh, Türkiye ile Arap dünyası arasındaki ticaret hacminin 72 milyar dolar olduğunu belirtti. Bu durumun Arap bankalarının Türkiye’ye yatırım yapma isteğini artırdığını vurguladı.

Kalkınma Yolu Projesinin Katkısı

Kalkınma Yolu Projesi’nin ticareti dönüştürdüğünü ve istihdam yarattığını belirten Fattouh, Arap dünyasından katılımcıların ikili işbirliği yoluyla yatırım yapmak konusunda hevesli olduğunu söyledi.

FAB’ın Yatırım Planları

Fattouh, First Abu Dhabi Bank’ın (FAB) Yapı Kredi Bankası’nı satın almak için görüşmeler yaptığını açıkladı. FAB’ın Türkiye’de yatırım fırsatlarının farkında olduğunu ve bu yönde planlar yaptığını belirtti.

Türkiye’nin Dijital Bankacılık Uzmanlığı

Fattouh, Türkiye’nin dijital bankacılık ve fintech teknolojisindeki uzmanlığının Arap bankaları için ilgi çekici olduğunu vurguladı. Türkiye ile Arap dünyası arasında heyetler oluşturarak bu alanda bilgi paylaşımı sağlanması hedefleniyor.

Yatırımlar İçin Kültürel Bağlar

Fattouh, Türkiye ile Arap dünyası arasındaki kültürel yakınlığın yatırımlar için avantaj sağladığını belirtti. Bu yakınlığın, yatırımcıların Türkiye’ye gelme ve yatırım yapma isteğini artırdığını söyledi.

Katılım Bankacılığı Gelişimi

Fattouh, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde katılım bankalarının hızla büyüdüğünü ve Türkiye’de de bu alanda önemli gelişmeler yaşandığını belirtti.

Arap Dünyasıyla Ekonomik Köprü

Fattouh, Türkiye’nin coğrafi konumunun Arap dünyası ile Avrupa arasında bir köprü oluşturduğunu vurguladı. Türkiye’nin güçlü bankacılık sistemiyle Arap bankalarıyla ekonomik ve piyasa ilişkilerini geliştirmek için istekli olduğunu söyledi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.